Varza calita la cuptor cu pulpe de pui

Aceasta reteta de varza calita o stiu de la tata. La anumite preparate gen mancarica de cartofi cu carnati , iahnie de fasole sau varza calita , el este maestru bucatar. Sa traiesti tata multi ani sanatos !

Ce va trebuie pentru o varza calita la cuptor cu pulpe de pui?

Ingrediente:
- Varza alba noua – aproximativ 2 kg
- Ceapa – 2 bucati potrivite
- Morcovi – 2 bucati potrivite
- Bulion sau suc de rosii , merg amandoua la fel de bine – daca se foloseste bulion se pun aprox 3 linguri ( depinde cam cat de rosie se doreste a fi varza )
- Ulei pentru calit legumele aproximativ 3 linguri si pentru uns bucatile de pui
- Piper
- Sare
- Sare de lamaie
- Condimente ( dupa preferinte ) : busuioc , cimbru , dafin , boia
- Pulpe de pui


Ceapa se taie marunt iar morcovul se da pe razatoare ( eu prefer sa il dau pe razatoare decat sa il toc ). Eu o fac in vas de pamant asa ca trebuie sa o mut din cratita in vas dupa ce s-a calit. Intr-o cratita incapatoare ( eventual cea care va merge direct in cuptor ) se calesc legumele atat cat sa se inmoaie . Varza se toaca marunt si se freaca cu o lingura de sare. Daca nu vreti sa o frecati, nu-i bai . Varza frecata cu sare inainte de a o pune in cratita se inmoaie usor si se lasa , eu prefer asa. Peste legumele calite se adauga varza taiata  . Daca vasul devine neincapator , amestecati pana varza scade in volum si adaugati restul. De aceea eu prefer sa o frec cu sare inainte de a o pune in cratita. Dupa ce varza si legumele s-au amestecat bine se lasa pe foc aprox 5-10 min cat sa se lase si sa se uniformizeze . Se adauga sare daca mai este nevoie, condimente si sare de lamaie doar in cazul in care va place varza usor acrisoara. Mie imi place sa aiba un usor gust acrisor.Se adauga bulionul sau sucul de rosii ( daca se foloseste suc de rosii se adauga aproximativ o cana). Inainte de a pune pulpele se adauga 1 cana de apa. Pulpele de pui se ung bine cu ulei , sare si condimente ( piper , cimbru , boia ). Acestea se aseaza deasupra verzei si se da la cuptor.In functie de cuptor varza este gata cand va scade apa si pulpele sunt rumenite. La final ar trebui sa arate cam asa !

Pofta buna !

12 comentarii

  1. Mihaela said,

    28 mai 2011 at 2:41 pm

    Deja mi-a lasat gura apa…arata foarte bine!

    • Khadijah said,

      30 mai 2011 at 2:29 pm

      Si gustul este la fel de bun ! Deja si mie mi-a facut pofta ! Eu evit sa ma uit pe pozele mele cu mancare pentru ca instant trebuie sa maninc altfel imi roade stomacul in gol … hahhahah !

  2. ruana said,

    25 iunie 2012 at 4:17 pm

    Am facut si eu varza cu pui dupa reteta ta si sunt foarte multumita de rezultat.
    Imi amintesc ca primavara, mama mea punea in varza dulce corcoduse verzi pentru gustul acrisor. Era un deliciu. Din pacate, eu nu am de unde sa iau corcoduse verzi la sfarsitul lui iunie :)
    Asa ca sarea de lamaie am inlocuit-o cu zeama de lamaie proaspata, adaugata numai atunci cand am servit mancarea. In felul acesta, am folosit un ingredient sanatos :)

    • Khadijah said,

      2 iulie 2012 at 2:41 pm

      Ma bucur ca ti-a placut. Acum o saptamana cand am fost in Romania , bunicul inca avea in curte ceva corcoduse inca verzi. Nu am incercat niciodata insa.

  3. selen3 said,

    20 noiembrie 2012 at 12:54 pm

    am facut si a iesit minunat…si mai vreau sa fac:)

  4. emilia said,

    16 ianuarie 2013 at 1:23 am

    Varza in combinatie cu puiul pentru cine are un sens al bucatariei nu este o combinatie reusita, dealtfel nu este o combinatie deloc. Sunt doua alimente dulci. Si ciocolata se poate servii cu untura de porc daca intentia este de a-ti umple stomacul.

    • Khadijah said,

      16 martie 2013 at 4:43 pm

      Multumesc pentru comentariul nepoliticos referitor la untura de porc cu ciocolata ! Daca ati fi aruncat un ochi mai atent pe blog ati fi observat ca sunt musulmana ! In casa mea se maninca varza calita cu pui … si atat … dulce sau nu , fiecare gateste si maninca pe gustul lui ! Nu va place combinatia , nu o mancati ! O zi buna

  5. 7 iunie 2013 at 12:48 pm

    cred ca majoritatea retetelor de la noi din tara sunt un pic “imprumutate”de la turci asa ca inclusiv varza cu pui nu spun ca e delicioasa ci superrrrrrrrrrrrrrrdelicioasa si iti multumesc pentru reteta,voi continua sa fac mancare in casa dupa retetele tale!!!

    • Khadijah said,

      20 iulie 2013 at 2:11 am

      Alexandra , ma bucur sincer ca ti-a placut ! Comentariile voastre ma fac sa imi para rau ca nu am continuat seria postarilor pe blog ! Am atat de mult retete de aici din Egipt , probabil multe dintre ele v-ar interesa !

  6. andra said,

    15 iunie 2013 at 11:22 pm

    Draga doamna expert in bucatarie Emilia,
    Pentru cultura dumneavoastra generala, puiul se poate combina cu orice, inclusiv cu ciocolata sau untura de porc! De frustrate, atotstiutoare si nefericite este lumea plina! Fa-ne o favoare si intoarce-te la bucatele dumitale nemaipomenite si nu-ti mai lasa otrava pe unde apuci!
    Khadijah, am facut varza cu pui astazi si a iesit un deliciu! Felicitari pentru blog si multumesc pentru reteta:) Numai bine!

    • Khadijah said,

      20 iulie 2013 at 2:05 am

      Ma bucur ca ti-a placut reteta , Andra ! Multumesc pentru aprecieri !


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 30 other followers

%d bloggers like this: