Posted in Din Egipt

RamadanTV – Ahmed Mekki in ” Al Kabeer “

In timpul lunii Ramadan televiziunile se intrec in a captiva telespectatorii cu diferite show-uri , mini-serii, telenovele , comedii sau concursuri atat pentru copii cat si pentru adulti . Sunt productii special create pentru luna Ramadan si pot fi urmarite strict in aceasta perioada.

Va amintiti de ” Tamer  we  Shawkeya” si personajul Haytham , cel mai comic caracter din serial ? Anul acesta  tanarul actor Ahmed Mekki revine pe micile ecrane cu seria comica ” Al Kabber ” , special creata pentru luna Ramadan.  Este unul dintre cei mai tineri actori egipteni  , unul dintre cei mai bine cotati , care a inteles ce este comedia fara a fi ironic sau indecent.  Ultima sau film “La Tarago’Wala Esteslam ” , a avut un succes teribil care l-a plasat ca fiind cel mai comic artist al anului .

In ultima sa serie comica ” Al Kabeer” acesta creaza hilarul prin dublu personaj  , joaca rolul unor gemeni total diferiti . Johnny , intruchiparea baiatului american al zilelor noastre , si ” Al Kabeer ” , un egiptean strict din Upper Egipt ( Egiptul de Sus , adica zona sudica a tarii ) .Cei doi se intalnesc abia dupa ce tatal lor moare si ii marturiseste lui Al Kabeer ca mai are un frate in America si ca amandoi ii vor mosteni enorma avere.Cei doi se intalnesc in Egipt cand Johnny vine din America pentru a lua in primire jumatatea lui de avere.Actiunea are loc in orasul fictiv Mazarita  din districtul Gotham din Egiptul de Sus.Cei doi gemeni vor locui in casa tatalui lor intr-o  vila enorma . De aici rezulta o serie de intamplari comice datorita socului cultural cu care se infunta cei doi gemeni. In mod ciudat , ei vad unul in celalat un adversar demn de urmat sau unul demn de provocat in discutii si situatii.In primul episod se face cunostinta cu toate caracterele , Johnny ajunge in Mazarita , casa este ocupata si totul pus la punct pentru ce urmeaza .Serialul incepe cu o lupta  de pe vremuri care nu mai are legatura cu realitatea .Se ajunge la o tirada de vorbe care creaza hilarul intre cei doi frati , in care vulturul Al Kabber ajunge sa il impuste fictiv pe fratele sau geaman  pentru a echilibra balanta si socul cultural la care traditionalul egiptean este expus .
Alaturi de Al Kabber sta sotia lui , Hedaya , o frumoasa egipteanca care impreuna cu cei doi frati intra in situatii hilare. Thomas este consilierul lui Johnny , venit si el din America care are ca si tunsoare o creasca punk roz  Mohawk , in mijlocul orasului Mazarita unde barbatii poarta galabeya si turban.
Prin urmare avem de–a face cu doua extreme , americanul libertin si egipteanul traditionalist.Al Kabeer este mult mai comic decat Johnny pentru ca are o gravitate si o seriozitatea care nu poate aduce  nimenui zambetul pe buze.Se vorbeste atat in egipteana cat si engleza.

Ultimele stiri arata ca Ahmed Mekki si-a rupt un picior si prin urmare seria anuntata de 30 de episoade nu se mai pot turna prin urmare se vor limita la doar 15. Mi se pare cea buna comedie in momentul acesta de la Tv . Decorurile , muzica , situatiile sunt desprinse din realitate si expuse intr-un mod comic .Urmariti-l cat mai este pe Nile Comedy (3PM, 7PM), Mehwar (1PM, 8PM) si  Panorama Drama (8PM, 2AM) sau il puteti viziona pe YouTube aici .

Advertisements

6 thoughts on “RamadanTV – Ahmed Mekki in ” Al Kabeer “

 1. Mi-a spus Karim ca in sfanta luna a Ramadanului exista astfel de programe TV speciale, filme, emisiuni de divertisment, telenovele de tot felul, documentare!
  Cert este ca de-abia astept sa fiu si eu la urmatorul Ramadan acolo!!! In Sha Allah se va intampla curand!!!

  Khadijah, dar referitor la programele care ni le-ai prezentat tu exista ca si la oi ziare/ reviste cu aceste programe in Ramadan, respectiv ca un Program TV???

  Si inca ceva: si radiourile au in aceasta luna un program special??? cunosti cateva radiouri care sunt de acolo si care pot fi ascultate si pe internet??
  E drept ca nus tiu limba, dar poate sunt unele care difuzeaza si cantece islamice sau poate ca au si traduceri in engleza!!!
  MULTUMESC!

  1. Da Rania sigur ca exista ziare si pliante cu programul Tv . Un altfel de pliant il poti obtine gratuit si din restaurante sau pizzerii . Eu nu ascult radio dar sunt convinsa ca sunt si online .Acum ca s-a terminat Ramadanul voi cauta cateva link-uri pentru tine.Cantece islamice si Quran sunt difuzate non-stop de anumite radiouri. O sa ma interesez si revin cu un nou mesaj !

 2. si mie si fam .mele ne a placut foarte mult acest serial .
  inca de pe cand vedeam primele reclame la tv am pus cu totii ochii pe el Ahmed Mekki e favoritul copiilor.
  serialul a avut succes dar pacat ca nu a fost dus pana la bun sfarsit din cauza accidentului lui Mekki.
  eu auzisem la tv .ca au fost filmate toate cele 30 de episoade dar mai erau de facut ceva retusuri,pacat .noroc mai mult data viitoare Ahmed.

  1. Ahhh ce pacat , inseamna ca accidentul lui Ahmed a fost foarte grava daca acele cateva retusuri nu au mai putut fi facute .Nu stiu nimic de starea lui de sanatate . Cred ca a fost unul dintre cele mai vizionate seriale din timpul Ramadanului . Eu l-am vazut de 2 ori si tot nu m-am saturat .Iar nevasta lui Kebber este tare frumoasa si vorbeste foarte hazliu in egipteana din sudul tarii…i-am preluat unele cuvinte ! Au fost fapte desprinse din realitatea comica a egiptenilor si a strainilor ce le calca pragul , exemplu mama gemenilor , Samantha si tanarul sarlatan care vaneaza doar banii !

 3. Khadijah nici eu nu mai stiu nimic despre starea de sanatate a lui Ahmed,dar sant zvonuri ca cei doi se vor casatori.
  Nu stiu daca stii ,fata este Donia Samir Ghanem parintii actorii Samir Ghanem si Dalal Abdelaziz.Frumosi amandoi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s