Darb 1718, Vechiul Cairo – Centru de arta si cultura contemporana

Această prezentare necesită JavaScript.

Centrul de  cultura si arta contemporana Darb 1718 este o organizatie non-profit cu o viziune larga asupra a ceea ce inseamna cultura si arta contemporana . Misiunea lor este de a promova arta si cultura contemporana din si in  Egipt. Este o trambulina de lansare a  talentelor .Prezinta lucrarile artistilor egipteni necunoscuti de public dar si lucrari ale artistilor internationali stabiliti in Egipt .Le da posibilitatea artistilor de a se lansa atat pe plan local cat si international sau le faciliteaza schimburi interculturale.Implementeaza programe care includ ateliere de creatie , dezbateri , proiectii de filme si alte initiative educationale.
Galeria urmareste sa incurajeze experimentarea prin sprijinirea tinerilor sau noilor artisti care au o atentie deosebita pentru detalii artistice, traditii estetice , diversitate mass-media si originalitate cu influente culturale.
Sprijina noii artisti doar pentru a le castiga loialitatea , respectul si mai apoi recunostinta , pentru a crea legaturi intre ei si alte institutii culturale cat si fata de public .Promoveaza originalitatea , excelenta ,creativitatea care trebuie sa fie universala cu legaturi prin diferite lumi si schimburi culturale.Au devenit recunoscuti si respectati ca fiind unul dintre cele mai energice centre culturale , o institutie credibila si accesibila pentru progesul artei egiptene contemporane si a artistilor acesteia.
Darb 1718 este produsul visului lui Moataz Nasr , pictor , sculptor si multi media artist . Locatia este una de milioane in Vechiul Cairo , pe strada Kasr El Sham3 , Al Fakhareen in spatele Bisericii Atarnate si a Moscheei Amr, aproape de statia de Metrou  Mary Girgis .Impresii de la fata locului am putut obtine de la  o romanca stabilita in Cairo, ce a luat parte la spectacolul de aseara ” Tanoura  Performance” si a numit foarte plastic si frumos locatia ca fiind un adevarat ” Art Village ” . Pentru contact si detalii puteti folosi numarul  +2 23 610 511 . Este deschis de Sambata pana Miercuri de la 10.00 la 22.00 si Vinerea de la 16.00 la 22.00 . Mi se pare un loc placut , primitor , vechi si nou cu oameni dedicati si talentati  .In perioada Ramadanului au organizat Festivalul Fawanees 2010 sponsorizat de Egypt Tourism Authority  . Pentru si mai multe detalii despre Darb 1718  accesati website-ul oficial .

Anunțuri

2 comentarii

 1. rania2k said,

  31 August 2010 la 10:03 am

  Khadijah, tare mult imi doresc sa merg si eu la un astfel de spectacol de-al lor!!! Am noroc si binecuvantari de la Dumnezeu ca si lui Karim ii place tare mult arta si cultura si apreciaza lucrurile de calitate!!

  Multumesc pentru noile idei de a ne petrece timpul! Sa nu ne uiti nici dupa ce ma mut in Alexandria, ca sigur o sa avem nevoie de a ne acomoda (mai ales eu), iar astfel de spectacole de arta sunt mai mult decat binevenite!

  Khadijah, daca ai cunostinta despre astfel de centre de spectacole si in Alexandria, te rog frumos sa imi spui!!

  Pupici!

  • Khadijah said,

   10 Septembrie 2010 la 4:53 am

   Rania imi cer scuze pentru raspunsul intarziat ! Astfel de centre se gasesc si in Alexandria si locuri de cultura sunt si aici la noi ! As numi in primul rand Biblioteca Alexandrina al carei program este foarte incarcat cu evenimente , Teatrul Said Darwish , unde ultima oara am urmarit un program artistic romano-egiptean .Voi scrie sigur si despre evenimentele Alexandriene !


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: