Schimbarea ceasului in Egipt

Luna Ramadan s-a incheiat .6 echipe de la Dar al -Ifta au fost numite sa urmareasca si sa analizeze aparitia lunii noi in seara zilei de 9 Septembrie . Daca luna noua nu ar fi aparut , luna Ramadan ar fi fost mai lunga cu inca o zi . Cele 6 echipe de observatori sunt plasate pe tot teritoriul Egiptului , in Helwan , Mowattam , 6th October , Red Sea , Al Wadi al-Gadeed si Awan . Musulmanii sunt indemnati sa se bazeze pe aparitia lunii in tara in care se afla si nu pe calendare.
Mosallam Shaltout , profesor in stiinte spatiale si astronomie la Observatorul Astronomic din Helwan si vice-presedinte al Uniunii Arabe pentru Astronomie si Stiintele Spatiului , a declarat ca Vineri , 10 Septembrie este inceputul sarbatorii Eid Al-Fitr a anului 1431 din calendarul Islamic Hijri .Sarbatoarea semnifica incetarea lunii Ramadan si inceputul lunii Shawwal.

Ceasul se va da cu o ora inainte in prima zi de Shawwal , Vineri 10 Sepembrie  la miezul noptii apoi Marti , 30 Septembrie se va da inapoi o ora pentru a marca inceputul orei de iarna. Informatii sustrase si traduse  din ziarul Almasry Alyoum.

Anunțuri

5 comentarii

 1. shakuka said,

  10 Septembrie 2010 la 8:15 am

  De ce se da ceasul inainte cu o ora in prima zi de Shawwal?
  Eid Mabrouk!

  • Khadijah said,

   10 Septembrie 2010 la 2:43 pm

   Eid Mubarak ! In prima zi a lunii Ramadan s-a dat ceasul inapoi din hotararea guvernului .Egiptenii au fost foarte mirati de decizie dar s-au supus si au urmat orarul impus de guvern.Deoarece ora de vara nu s-a terminat inca , acum dupa Ramadan au trecut iara la aceasta .Am intrebat ce a determinat mutarea orei pe timpul Ramadanului si nimeni nu mi-a dat un raspuns , cert e ca orele de rugaciune au fost respectate conform orarului impus.

 2. Maryam M. A. said,

  10 Septembrie 2010 la 9:08 pm

  Un talmers balmes general…. obisnuiam sa zic… „ca la noi la nimeni” acum ajung sa cred-„ca la ei la nimeni”
  Azi dimineata am fost si eu buimacita de schimbarea orei iar….

  • Khadijah said,

   11 Septembrie 2010 la 3:46 am

   Si o sa mai fii iara peste 2 saptamani ! Pe 30 Septembrie iara o schimbi asa ca eu nici nu am mai umblat pe la ceasuri deocamdata !

 3. silvia s said,

  14 Septembrie 2010 la 4:35 pm

  Se pare ca atunci cand apare Ramadanul vara ora se schimba ,e al 2-lea an consecutiv cand schimbam ora de ce ? asa vor cei de la guvern cred ca e prea lunga ziua si le este sete…..
  Nu am mai auzit nicaieri de schimbarea orei in luna Ramadan,ca la noi la nimeni nu e.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: