Posted in Din Egipt

Schimbarea ceasului in Egipt

Luna Ramadan s-a incheiat .6 echipe de la Dar al -Ifta au fost numite sa urmareasca si sa analizeze aparitia lunii noi in seara zilei de 9 Septembrie . Daca luna noua nu ar fi aparut , luna Ramadan ar fi fost mai lunga cu inca o zi . Cele 6 echipe de observatori sunt plasate pe tot teritoriul Egiptului , in Helwan , Mowattam , 6th October , Red Sea , Al Wadi al-Gadeed si Awan . Musulmanii sunt indemnati sa se bazeze pe aparitia lunii in tara in care se afla si nu pe calendare.
Mosallam Shaltout , profesor in stiinte spatiale si astronomie la Observatorul Astronomic din Helwan si vice-presedinte al Uniunii Arabe pentru Astronomie si Stiintele Spatiului , a declarat ca Vineri , 10 Septembrie este inceputul sarbatorii Eid Al-Fitr a anului 1431 din calendarul Islamic Hijri .Sarbatoarea semnifica incetarea lunii Ramadan si inceputul lunii Shawwal.

Ceasul se va da cu o ora inainte in prima zi de Shawwal , Vineri 10 Sepembrie  la miezul noptii apoi Marti , 30 Septembrie se va da inapoi o ora pentru a marca inceputul orei de iarna. Informatii sustrase si traduse  din ziarul Almasry Alyoum.

Advertisements

5 thoughts on “Schimbarea ceasului in Egipt

    1. Eid Mubarak ! In prima zi a lunii Ramadan s-a dat ceasul inapoi din hotararea guvernului .Egiptenii au fost foarte mirati de decizie dar s-au supus si au urmat orarul impus de guvern.Deoarece ora de vara nu s-a terminat inca , acum dupa Ramadan au trecut iara la aceasta .Am intrebat ce a determinat mutarea orei pe timpul Ramadanului si nimeni nu mi-a dat un raspuns , cert e ca orele de rugaciune au fost respectate conform orarului impus.

  1. Un talmers balmes general…. obisnuiam sa zic… “ca la noi la nimeni” acum ajung sa cred-“ca la ei la nimeni”
    Azi dimineata am fost si eu buimacita de schimbarea orei iar….

  2. Se pare ca atunci cand apare Ramadanul vara ora se schimba ,e al 2-lea an consecutiv cand schimbam ora de ce ? asa vor cei de la guvern cred ca e prea lunga ziua si le este sete…..
    Nu am mai auzit nicaieri de schimbarea orei in luna Ramadan,ca la noi la nimeni nu e.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s