Posted in Din Egipt

Intalnirea romanilor din Alexandria, reprogramata

Update :

Datorita conditiilor meteorologice din Alexandria , intalnirea a fost amanata si reprogramata petru data de 18 martie 2011 , ora 13.00 .

Vineri , 11 Martie 2011 ora 13.00  , romanii din Alexandria ( Egipt ) vor iesi la o plimbare in Gradinile Antoniadis. Nu vom sta intr-o cafenea ci ne vom plimba in aer liber , printre iarba verde , flori ( sper !) , statui de marmura , ne vom delecta cu o versiune in miniatuara a Palatului Versailles si cu putin noroc vom vedea si un mormant cunoscut sub numele “Mormantul lui Adam si Eva “.

Gradinile Antoniadis se afla la aproximativ  300-400 metri de gara Sidi Gaber si la 10 minute de Aeroportul Nouzah.

Va asteptam cu drag !

Advertisements

6 thoughts on “Intalnirea romanilor din Alexandria, reprogramata

 1. Frumoasa initiativa, Khadija draga. E frumos sa fim uniti ca romani, daca suntem departe de locurile noastre natale. Dar printr-o intalnire si o discutie in limba romana, parca aceste locuri natale iti sunt putin mai aproape. Va doresc o plimbare cat mai placuta, e frumos acolo la voi in Alexandria, parcuri multe, flori, statui incarcate de istorie…La noi in Hurghada, din pacate nimanui nu-i pasa de un parc pentru mame, copii, indragostiti etc. Totul este foarte comercial..Asta e! Facem si noi cum putem 😦

  1. Multumim Anca ! Eu abia astept plimbarea ! Sper doar ca romanilor de aici sa le faca placere ! Ai dreptate Alexandria are mai multe locuri care pot fi vizitate , nu pot spune ca avem parcuri ca in Romania ( eventual fara taxa de intrare ) dar tot avem Montazah , Antoniadis sau diferite cluburi.Imi pare rau ca nu aveti si voi un parculet , chiar ma mir … nici macar unul ????

  1. O sa facem si poze . Eu una oricum am microbul fotografiei in sange deci vor fi probabil cateva sute de poze . Gradinile Antoniadis au si vegetatie si statui din epoca greco-romana , palatul , asa ca nu pot rata momentul !

 2. Bravo voua wallahilor!
  Imi place situl vortu si bine documentat, datorita voua am aflat ce nu am invatat din istoria noasta dinainte de 1989….bravo!
  Cred ca este timpul sa stim mai multe despre antemergatorii nostii.
  Dace este posibil, in timp sa venim cu teatrul de papusi la voi in vizita!

  1. Buna Iulian ! Despre ce Teatru de papusi este vorba si din ce tara/oras sunteti ? Pentru programe artistice cred ca ar trebui sa vorbiti cu Ambasada sau sa urmariti diferitele festivaluri inter-culturale . In Alexandria de exemplu in fiecare an se organizeaza Festivalul Alexandriilor la Biblioteca Alexandrina . Orasele ce poarta numele de Alexandria in toata lumea se pot inscrie pentru a participa la festival cu diferite momente artistice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s