Posted in DIY - Realizeaza singur. Reciclare,remodelare,redecorare

Felinarul din cutie de conserva

Continuam seria DIY (do it yourself /  realizeaza singur) cu un mic felinar  realizat dintr-o cutie de conserva. Simplu si cochet acest mic felinar poate creea o atmosfera intima fie asezat pe masa unde luati cina, fie in gradina seara, fie in cadrul unei petreceri. Tot ceea ce trebuie sa faceti e sa ii daruiti o lumanarica rotunda ( de ceai), eventual parfumata, o aprindeti si voila!

Felinarul din cutie de conserva

De ce aveti nevoie :

1 cutie de conserva – a mea este o cutie de porumb

1 ciocan

Cateva cuie

1 prosop

1 marker negru

1 tub de vopsea  ( optional )

Cutia se spala foarte bine, i se indeparteaza eticheta, se curata bine de lipiciul ce ramane de la eticheta. Se deseneaza  in  puncte cu marker-ul  design-ul dorit apoi se umple cu apa. Astfel cutia plina cu apa se pune la congelator unde se lasa sa se inghete foarte bine. Eu am lasat-o 2 zile.

Cutia de conserva plina cu apa in congelator

Dupa ce apa a inghetat  se aseaza cutia pe un prosop si cu ajutorul ciocanului si al cuiului se realizeaza mici gauri in dreptul punctelor  desenate. Se  lasa apoi sa se topeasca gheata si se usuca foarte bine.

Cutia inghetata pregatita pentru a fi gaurita

Pasul urmator este optional dar de preferat in cazul in care doriti sa folositi felinarul in gradina. Pentru a nu rugini este bine sa il vopsiti. Eu am folosit un spray auriu. Rezultatul se vede in poze !

Felinarul vopsit gata pentru a fi folosit

Puteti realiza orice design doriti , cercuri  , patrate , forme de frunze . De asemenea il puteti agata in diferite locuri , la grinda casei sau pe ramura unui copac . In acest caz nu uitati sa gauri in laterale pe buza cutiei diametral opus inca 2 gauri si sa atasati o toarta confectionata din  sarma. Si cel mai important nu lasati niciodata focul / lumanarea nesupravegheat !

Advertisements

9 thoughts on “Felinarul din cutie de conserva

  1. E foarte interesanta ideea cu felinarul din cutia de conserva si pare si usor de realizat! O sa incerc si eu sa o pun in aplicare.

    In alta ordine de idei, imi place mult blogul tau si voi reveni cu drag aici 🙂

    1. Multumesc ! Daca faci felinarul sa imi trimiti si mie o poza .Spor ! Am vizitat si eu blogul tau si am descoperit ca are legatura tot cu Egiptul . Imi pare bine de cunostinta si te astept cu drag si alta data pe la mine !

  2. Salam,ce bine imi pare ca am regasit blogul tau….sunt super ideile… cata inventivitate… sigur o sa incerc ceva vara asta! 🙂

    1. Salam ! Ma bucur ca ai revenit ! Ma gandeam ca esti ocupata cu studiile , nu am mai vorbit demult ! Ideile nu imi apartin , trebuie sa recunosc . Sunt sute de bloguri si site-uri despre DIY , ma inspir si fac exact ceea ce am posibilitatea cu ce gasesc la indemana ! Daca faci si tu ceva , nu ezita sa imi arati ce ti-a iesit !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s