Posted in Uncategorized

Excursie Satul Faraonic, Sakkara, Memphis – 19 Mai

Excursie Satul Faraonic, Sakkara, Memphis

Excursia este destinata romanilor aflati in Egipt.

 

Excursia incepe cu vizita Satului Faraonic, parc ce infatiseaza Egiptul Antic, situat pe Insula lui Iacob, in mijlocul Nilului, la sud de Gizeh. Se ajunge acolo cu ambarcatiuni mici care strapung trestia si care expun in fata ochilor scene ale vietii cotidiene din epoca faraonilor, insufletite de actori invesmantati in costume corespunzatoare. La sfarsitul calatoriei cu vaporasul, se ajunge la mai multe muzee mici. Unul este dedicat primei perioade din istoria Egiptului si contine o replica a mormantului lui Tutankhamon. In celalalt este expusa o colectie noua dedicata lui Alexandru cel Mare si Egiptului elenistic.

Urmatoarea oprire este Sakkara, o vasta necropola in desert , aflata la 24 km S-E de centrul capitalei, destinata monarhilor si nobililor din vremea Regatului Vechi. Printre comorile pe care le adaposteste se numara prima piramida ( Piramida in trepte ), cateva morminte si  picturi funerare, muzeul lui Imhotep si Separeumul , una dintre cele mai mari ciudatenii ale egiptologiei: o camera mortuara plina cu mumii de bivoli sacri.

Ultima oprire este Memphis, capitala Egiptului antic. Orasul este reprezentat azi printr-un muzeu in aer liber, unde sunt expuse cateva descoperiri cea mai semnificativa fiind prezenta fragmentelor unei statui impunatoare a lui Ramses al doilea.

Punct de intalnire : zona Tahrir sau Gara Ramses

Ora de plecare : 8:00 – 8:30 am

Durata : aproximativ 10 ore

Ziua excursiei : Sambata , 19 mai

Locuri valabile : 12

Pretul : 155 lire

Pretul excursiei include :

– transport cu aer conditionat

– bilete de intrare

– servicii ghid limba romana

Mentiuni :

– gratuit pentru copiii care nu ocupa loc in mijlocul de transport

– intrarea la Satul faraonic este gratuita doar pentru copiii sub 4 ani

– pentru a beneficia de pret de intrare ca pentru egipteni este necesar sa aveti la voi copie dupa certificatul de casatorie cu un cetatean egiptean sau buletin/pasaport egiptean in cazul in care aveti cetatenie egipteana

Pentru inscrieri si alte detalii/sugestii imi puteti scrie atat in cadrul comunitatii cat si in privat. Ne gasiti pe forumul comunitatii romane din Egipt  RomanianGateToEgypt  sau pe pagina de Facebook aferenta forumului .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s