Posted in Din Egipt

GEM- The Grand Egyptian Museum (design-partea 2)

Zona expozitionala

Galeria expozitionala principala
Galeria expozitionala principala cu vedere la piramide, suprafata de 24.000 mp
Vedere din etajul expozitional principal

Acoperisul ondulat al salii expozitionale arata ca o prelungire a desertului care unifica Gradina Templului, Muzeul propriu-zis , Intrarea in Curte, Centru de Conferinta si Curtea acestuia.Legand mai multe genuri de spatii la un loc , acoperisul este totodata si o sursa de lumina. Podeaua este definita in asa fel incat lumina din tavan creaza spatii diferite pentru expozitie.

Land of Egypt

Detaliile planului , zona verde reprezentand Land of Egypt

Diferite culturi de referinta

Land of Egypt ( Pamantul Egiptului) este un parc tematic menit sa reflecte si sa suplimenteze temele Marelui Muzeu. Parcul este conceput ca o gradina secreta ce se lasa descoperita dupa o lunga plimbare venind din Piata.
Galeria Land of Egypt va celebra bunastarea si bogatia pamantului fertil, o celebrare a Nilului care inunda anual solul Egiptului , o celebrare a agriculturii infloritoare.Bazat pe modelul de vegetatie si cultura ce se afla de-a lungul Nilului , parcul da posibilitatea de a vedea zone cu adevarat cultivate si cultivabile.Zonele vor expune speciile botanice din Egiptul antic aratand procesul, ciclul culturilor si importanta acestora strans legate de Nil.

Café Dune

Cafe Dune

Café Dune este situata in capatul parcului Land of Egypt. Ocupa un colt de la capatul gradinii oferind o vedere maiestuoasa asupra intregului parc tematic si a Muzeului in sine. Cafeneaua este un loc calm de odihna umbrit de un acoperis si racoros datorita cursului Nilului din apropiere. Parcul Nilului isi creaza unul dintre maluri pe langa cafenea. Se vor servi bauturi racoritate in regim de café/bar .

Restaurantul Piramidelor

Restaurantul Piramidelor

Restaurantul Piramidelor se afla sub aripa Gradinii Templului.Este prima cladire dintr-o serie care se afla sub acest flanc. Este locatia ideala a unui restaurant clasic si elegant datorita proximitatii Muzeului. Acesta va functiona ca o entitate separata si in afara orelor de vizita ale Muzeului care va fi deservit de o intrare si un drum propriu separat. Fiecare masa va dispune de vedere catre Piramide intr-o parte iar in cealalta vedere catre gradini si terase interioare complexului.

Restaurantul Gradina Templului

Vedere din zona restaurantelor catre gradini si piramide
Restaurantul Gradinii Templului

Restaurantul ocupa partea centrala a Gradinii Templului.Acesta va deservi vizitatorii Muzeului cat si pe cei ai Gradinii Templului. Este compus din spatii atat interne cat si externe sub acest flanc si se continua cu cafenele presarate in gradini.

-Va urma-

Sursa: Blogul dr. Zahi Hawass , Wikipedia , Site-ul oficial al GEM ( din pacate neactualizat din iunie 2006 )

Leave a comment